פרשת קרח
אהבתו של משה רבינו לכל יהודי בכל מצב
קורח, בן דודו של משה רבינו חלק על כך שאהרן אחי משה נתמנה לכהן גדול ובן דודו הצעיר יותר לנשיא משפחות הלוויים. אשר לכן וכדי שלא להיות בעמדת מיעוט הסית קורח את שכניו בני שבט ראובן למלחמה פסיכולוגית כללית כנגד משה רבינו, כשהמוטיב המרכזי "כולם קדושים" כולם שווים ואכן רבים משבט ראובן הצטרפו למאבק.
משה רבינו שלא רצה במחלוקת ולא בעונש שעלול להגיע כתוצאה ממנה, ניסה בכל דרך אפשרית להביא את הרוגע והשלום בליבם, אך כשזה לא הועיל וקורח המשיך במחלוקתו בכל העוצמה, נענש על כך קשות הוא והאנשים שעמו נבלעו באדמה, וחלקם נשרפו בעוונם.
הנהגתו האצילית והמיוחדת של משה רבינו בכל מהלך האירועים, מסביר הרבי מלך המשיח – מלמדת על גודל אהבתו לכל יהודי גם כאשר נמצא בדיוטא הנמוכה ביותר.
הנהגה זו משתקפת בנאמר "ויקם משה וילך אל דתן ואבירם, וילכו אחריו זקני ישראל", משה רבינו הלך בעצמו לנסות לפייס את דתן ואבירם (בעלי המחלוקת המפורסמים עוד משעבוד מצרים". מדוע הלך אליהם משה, ומה טעם הלכו עמו זקני ישראל?!
משה רבינו חשב (כדברי רש"י) שכאשר הם יראוהו מגיע אליהם, יתרככו ויחזרו בהם ממחלוקתם.
העדות הטובה ביותר לכך שהליכת משה רבינו פועלת על הסובבים, הוא מהנאמר בכתוב "וילכו אחריו זקני ישראל", מזה רבינו לא ביקש מהם לבוא עמו. אך כשהם ראו את משה רבינו קם ממקומו ובמלוא הדרו הנשיאותי, ללכת את דתן ואבירם, בצורה טבעית נמשכו אחרי דמותו והלכו אחריו.
באופן דומה, חשב משה שמראהו ומעלו המיוחדים יפעלו שינוי בהנהגת הניצים והחולקים עליו ויחזרו למוטב.
מכאן נמצאנו למדים, כמה עלינו להשקיע את כל מציאותנו בהצלת הרוחנית של כל יהודי באשר הוא, לקרבו ולחברו לתורה ומצותיה ולמצווה המצוות הקדוש-ברוך-הוא. וכתב הרמב"ם: עשה מצוה אחת הכריע את עצמו ואת כל העולם כולו לכף זכות וגרם לו ולהם תשועה והצלה.
לזכות הנערים החטופים, נוסיף יחד בקיום מצוות (שמירת שבת לדוגמא), שיזכו לגאולה במהרה
זמני כניסת השבת:
ירושלים: 7:13 תל אביב: 7:28 חיפה: 7:21 באר שבע: 7:28
זמני צאת השבת
ירושלים: 8:30 תל אביב: 8:33 חיפה: 8:34 באר שבע: 8:30